Ulla Lauridsens blog

Tre tip til forlagene 2

Posted in Branchen by Ulla Lauridsen on 23. november 2011

Hvis et forlag er interesseret i at fremstå som en attraktiv kunde og blive omtalt som sådan indbyrdes mellem oversættere, kan man med fordel gøre følgende:

Knyt jer til vores hjerte. Oversættere har ingen kolleger. Vi har heller ikke ret mange kunder. Typisk afleverer vi fire eller fem bøger om året. Fedt for os. Giv os frynsegoder. Vi er billigt til salg.

Jeg har arbejdet som tekstforfatter på et reklamebureau, hvor der var frynsegoder fra væg til væg, fra den økologiske frokost over chokolade og vareprøver til fødselsdagsgaver og julegaver. Det virkede. Forholdet er jo teknisk set et andet mellem et forlag og oversætteren. Oversætteren er selvstændig, og forlaget er hans kunde. Men vi ved alle sammen at forholdet i nogle tilfælde kommer til at ligne en ansættelse med permanent hjemmekontor, og det er under alle omstændigheder smart at fedte sig ind hos den oversætter, man ønsker at bruge igen. Man kan godt få brug for hendes velvilje, a propos indlægget i mandags.

Forslag: Send et påskeæg til påske. Send forlagets seneste bestseller med et muntert kort om forlagets ferie og ønsket om en god sommer engang i juni. Send en mail: Hvis du eller nogen i din familie (indrettet efter hver oversætters personlige forhold, naturligvis) har lyst til et par bøger fra vores efterårskatalog, skal du bare sige til (og tak for … hvad man nu kan finde på). Et stykke pynt eller en flaske vin til jul. Husk at invitere til bogmessen, gerne med en specifik invitation til at indtage et måltid på nærmere bestemt tid og sted, hvor man kan møde alle de relevante redaktører og hilse på nogle oversætterkolleger.

Tagged with:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: