Ulla Lauridsens blog

Et borgerligt ord om Villy Søvndal

Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 26. december 2011

NU stopper festen. Endnu en af mine venner gør nar ad ham på Facebook. Hvor er det bare pissearrogant. Det er jo nemt nok, når man tilfældigvis selv taler engelsk en anelse bedre end udenrigsministeren, men er det fair? Nej, det synes jeg ikke.

Nogle mennesker har ikke talsans, nogle mennesker har ikke gehør, og nogle mennesker har ikke sprogøre. Nogle har ikke gået i den bedst tænkelige skole eller på anden måde haft de optimale chancer for at lære det. Det er ikke nogen skam. Det er kun akademisk snobberi at se ned på folk, der ikke taler et fremmedsprog flydende og korrekt.

Hvad man derimod og med rette kan bebrejde ham er, at han ikke erkender sine begrænsninger og bruger en dygtig tolk. Jeg er sikker på at udenrigsministeriet kan skaffe de første fem. Ambassaden i Washington, eller State Department kunne givetvis også opdrive én, hvis erkendelsen af problemet opstod sent. Og hvor er hans rådgivere henne? Hvis ingen har taget emnet op med ham, burde de have en ordentlig overhaling. Han er vel ikke ligefrem rejst alene derover.

Hvor er det her bare typisk for den danske politiske debat. Hvor er den intelligente samtale om Villy Søvndals synspunkter, vores forhold til USA og udenrigspolitikken i det hele taget? Men ‘I’m a great bewonderer of American culture’? Hahahahahahahahhaaa. Vi ruller os på gulvet af grin. Vi skulle skamme os over at interessere os mere for udtrykket end for indholdet.

Og lad os slet ikke tale om den arrogante antagelse, at alle vi andre ville klare os så rasende meget bedre end VS gjorde til en pressekonference i Washington. I think not.

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jørgen Laursen said, on 27. december 2011 at 20:00

  1. Bewonder
  Be·won’der transitive verb [ imperfect & past participle
  Bewondered ] 1. To fill with wonder. [Obsolete] 2. To wonder at;
  to admire. [Obsolete]

  Kilde: http://www.encyclo.co.uk/webster/B/45

  Tag den, Villy-fober! ;)

 2. Ulla Lauridsen said, on 27. december 2011 at 20:42

  Velkommen til, ven :-)

  • Jørgen Laursen said, on 27. december 2011 at 22:50

   Takker. Sure feels like coming home.

 3. Aya Køllgaard Carlsen said, on 28. december 2011 at 18:27

  Dejlig blog, Ulla.
  Hvor har du ret med hensyn til vores tolerancetærskel over for sprog. Ud over at være oversætter er jeg tolk, og jeg hører afrikansk engelsk, indisk engelsk, australsk, britisk, amerikansk ditto. For alle disse mennesker er engelsk deres modersmål, men både syntaks, intonation og ordforråd er vidt forskellige. Vi danskere er helt utrolig smålige, når det kommer til sprog. Er der nogen, der har et bud på hvorfor?

 4. Ulla Lauridsen said, on 28. december 2011 at 18:39

  Tak for de søde ord, Aya. Jeg håber, du har det godt :-)
  Jeg tror faktisk ikke det er så ualmindeligt at forsøge at trække sig selv lidt op ved at træde andre lidt ned – da jeg boede i Italien hørte jeg f.eks. min sambo brokke sig over hvordan paven, Johannes Paul II dengang, talte italiensk efter 14 år i landet (eller hvor mange det nu var). Hun talte ikke selv ét ord ud over italiensk :-P


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: