Ulla Lauridsens blog

Forretningsidé

Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 10. februar 2012

Spotify – totalt genialt sted. For de uindviede: Man kan gratis streame al den musik man har lyst til. Der er reklamer, men det er til at leve med. Ønsker man at undgå reklamerne og at kunne downloade musik, så man kan høre det offline, koster det 100 kr. om måneden.

I USA har man noget der hedder Netflix. Det er en service der giver adgang til at se alle de film og tv-serier man har lyst til, for et fast månedligt beløb. Jeg glæder mig helt åndssvagt til vi får adgang i Danmark. Det kan vist forresten godt lade sig gøre hvis man har teknisk snilde (hvad jeg ikke har):

http://www.martin-wickings.dk/netflix-i-danmark-kraever-ikke-vpn.html

Og nu til min gode idé: Ubegrænset streaming af lydbøger. Jeg var selvfølgelig ikke først med den:

http://audiobooks.com/

Hvor genialt er det lige? Jeg mener: Man kan nemt få forældre til at betale 200 kr. om måneden for ubegrænset streaming af lydbøger til deres børn. Og hvis de selv pendler eller har et arbejde, hvor de kan lytte, mens de arbejder – chauffører, produktion, gartneri – kan de også give 200 kr. om måneden for ubegrænset streaming og download af voksenlydbøger.

Og den ligger lige på den flade hånd, for servicen findes allerede. Den hedder e17.dk og er en del af NOTA, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, herunder blinde og svagtseende. e17 skal bare have et betalingsmodul. Med øget efterspørgsel på lydbøger vil også følge flere lydbøger alt i alt, til glæde for de ordblinde og de blinde, og til glæde for alle os der er med til at lave bøgerne.

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Svar fra NOTA « Ulla Lauridsens blog said, on 16. februar 2012 at 09:37

  […] tippede direktøren på NOTA om min forretningsidé, og han skrev venligt tilbage: Kære Ulla […]

 2. William Jansen said, on 16. februar 2012 at 09:44

  Spotify koster 49 kroner om måneden, og giver adgang til et langt mere omfattende arkiv af underholdning, end det du foreslår. #JustSaying

 3. Ulla Lauridsen said, on 16. februar 2012 at 09:48

  Hvor kan du købe Spotify for 49? Vi giver 99.
  For det andet: Spotify er oppe imod konkurrenter som forbrugerne betragter som gratis, nemlig radioen og Spotifys reklamefinancierede service.
  Det gratis alternativ til streamede lydbøger findes praktisk taget ikke – bibliotekets lydbøger er elendige og upraktiske at få fat på og afspille.

 4. William Jansen said, on 16. februar 2012 at 16:27

  Det er 49 kroner for et unlimited abonnement, det billgste reklame-fri abonnement. Det er 99 kroner for et premium-abonnement, og så er det (som du selv nævner) gratis, hvis du vælger et reklamefinansieret abonnement.

  Min pointe med at henvise til Spotify var at gøre opmærksom på at et lignende produkt fra en lignende branche allerede har etableret en forventning til, hvad ubegrænset adgang til deres produkter skal koste, og den forventning er din idé oppe imod.

  Det gratis alternativ til lydbøger er ted.com, isohunt (med et rimeligt udvalg), podcasts (der findes faktisk mange af høj kvalitet) m.m. Ikke perfekt, men mindst lige så tilfredsstillende som en radio må være for en Spotify-bruger.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: