Ulla Lauridsens blog

OPI

Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 3. september 2013

I har helt sikkert gennemskuet at tirsdag er Ulla-brokker-sig-over-sædernes-forfald-dag, og fredag er Ulla-forsøger-at-skrive-noget-om-oversættelse-dag.

Men jeg er træt af at være en sur strigle, så nu vil jeg bestræbe mig på at skrive noget om godt sprog en gang imellem. Tag for eksempel tekstforfattere på reklamebureauer. I tror, jeg hader dem, ikke? Intet kunne være fjernere fra sandheden.

De bedste tekstforfattere er stjerner. Jeg var bare ikke en af dem. Masser af gode forfattere har været tekstforfattere – jeg nævner i flæng Dorothy Sayers, Knud Romer og Salman Rushdie. Rushdie var tekstforfatter i mere end ti år og med stor succes.

En af grundene til, at tekstforfattere får sådan nogle forrygende lønninger er, at de, der virkelig kan, typisk også kan (og hellere vil) noget andet. Bureauets eneste håb er at betale så meget, at de ikke har råd til at droppe jobbet. Det kan være ekstremt sjovt at lave reklame, hvis man føler noget for produktet. Problemet er det konstante pres for at skrive vidunderlige, kreative tekster hver dag – også om produkter, verden ville være smukkere, sundere og generelt bedre uden.

Den neglelak, der hedder OPI, er et af de produkter, der altid får mig til at tænke på reklamebureauet bag og dobbeltheden i tekstforfatterjobbet. Det må være forrygende skægt at sidde og brainstorme de her navne – når det lykkes – og et mavesårsfremkaldende pres at skulle være så spøjs og intelligent hele tiden. De forbander den dag, AD’eren fik den geniale idé at give hver lak et sjovt navn i stedet for banale ‘peony red’ eller ‘sunset shimmer’ ligesom alle andre.

Kig engang – den ny Europa-kollektion er et godt eksempel: http://www.opi.net.au/euro_centrale.html

Den hollandske er også sjov: http://www.opi.net.au/holland.html

Selv Tyskland er morsom, når bureauet har været i gang: http://www.opi.net.au/germany.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: