Ulla Lauridsens blog

Ubestrideligt genial idé

Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 10. december 2013

Lad os sætte vores bøger i kronologisk rækkefølge! Det er da meget mere retvisende. Hvorfor anbringer vi dem efter forfatterens totalt arbitrære efternavn? Det skyldes selvfølgelig historisk at det var en nem måde at finde dem på, men i dag kan man jo lynhurtigt slå en bog op og se, hvornår den er udgivet første gang.

Og hvorfor skiller vi egentlig prosa, lyrik, dramatik og faglitteratur ad? Hvis noget binder bøger sammen, er det deres samtid.

Det vil give en langt, langt mere interessant sammenhæng på biblioteket. Hvis man kan lide en af Brönte-søstrene, husker man deres omtrentlige årstal, og så kan man gå hen og ose i den afdeling. Med det aktuelle system risikerer man at komme til at stå og kigge på bøger af Boccaccio til den ene side og Dan Brown til den anden. Med mit system (lad os i al beskedenhed kalde det ‘Den Internationale Lauridsen-standard’) vil man finde værker af Elizabeth Gaskell og Charles Dickens. Måske sniger Charles Darwins Arternes Oprindelse sig ned i kurven. Og man vil opdage, at man leder forgæves efter Jane Austen i det umiddelbare nabolag – aha!

Intet kunne være mere naturligt end at slentre videre fra Shakespeare til John Donne, men som det er – never the twain shall meet.

Det vil sikkert også føre til et andet fokus på biblioteket – et bredere, mere ligeligt historisk fokus. Det bliver jo helt nødvendigt at luge ud i alt det crap, der er skrevet i 1982, hvis man ikke skal ned på tiendedele af sekunder.

Jeg ved i hvert fald, hvad min juleferie skal bruges til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: