Ulla Lauridsens blog

Amazon igen

Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 14. juli 2014

Det er virkelig spændende tider.

http://www.nytimes.com/2014/07/13/technology/amazon-a-friendly-giant-as-long-as-its-fed.html?

Faktisk er denne måde at operere på – at presse leverandørerne til smertegrænsen – standard i andre store, succesfulde koncerner som for eksempel IKEA og Dansk Supermarked. Og det er ikke, fordi Amazon tjener penge – det gør de nemlig ikke. De lave priser gives videre til forbrugerne med det sigte, selvfølgelig, at erobre markedsandele. Hvad de så vil gøre med en dominerende markedsandel på længere sigt, får vi se.

De forfattere, der entrerer med Amazon direkte, er også særdeles godt tilfredse med deres royalty-andel og det generelle serviceniveau, ligesom jeg selv er med Saxo, Danmarks svar på Amazon.

Det bliver spændende at se, hvad Amazon gør ved det skandinaviske marked, når de når så langt. I Frankrig har idiotiske politikere forbudt ‘fragtfri levering’ specifikt for at stikke en kæp i hjulet for Amazon. Det skal fedt hjælpe.

Jeg har forresten lige købt The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon – i Kindle-edition, naturligvis. Der kommer muligvis en anmeldelse, hvis jeg har noget at sige om den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: